VVE: ‘brandveiligheid Op Buuren in geding’

Volgens een lid van de Vereniging van Eigenaren van de Verlengde Molenweg is de brandveiligheid in Op Buuren in het geding.

In het geval van Op Buuren zijn er diverse gedeeltes in de wijk waar achter de woning een afsluitbaar terrein is gevestigd. Hier bevinden zich de privé parkeerplaatsen van eigenaren. Het betreft een afsluitbaar terrein wat met een afstandsbediening is te openen.

In geval van brand maakt de brandweer voor het openen van het hek gebruik van een steutelkluis die in de gevel is gevestigd. De sleutelkluis kan alleen met behulp van een generale brandweersleutel door de brandweer worden geopend. De brandweer beheert deze sleutel via een intern beveiligingsstyeem.

Echter de sleutels om de poort te openen ontbreken. Volgens Dirk-Jan Lodder lid van de technische commissie van de Vereniging van Eigenaren van de Verlengde Molenweg gaat het om minimaal 2 hekken waarvan de sleutel in de sleutelkluis ontbreken. Die situatie bestaat volgens hem al vier jaar lang. Bij incidenten waarbij iedere seconde telt, is de brandveiligheid in het geding.

Bron: RTV Stichtse Vecht