Op zoek naar kennis van VvE Zaken?

Nieuws

Woonz.nl brengt Livio dichter bij Twentse senior met woonwens

Zorginstelling Livio gaat nauw samenwerken met Woonz.nl om senioren vanuit heel Nederland een online overzicht te bieden van haar woningaanbod. ”Ouderen baseren zich bij hun woningkeuze, net als iedereen, op indrukken die ze op internet hebben gekregen. Ze worden ook steeds flexibeler bij het bepalen van hun woonplaats. Ze verhuizen makkelijker van het ene naar het andere deel van het land, zeker als ze daarmee dichter bij familie of kinderen kunnen wonen. Online zoeken vergemakkelijkt die keuze’, stellen Livio-bestuursvoorzitter Hans Arnoldy en Woonz.nl-oprichter Annemiek Schut.

Livio is met achttien locaties de grootste aanbieder van woon- en woonzorgarrangementen binnen de driehoek Enschede – Neede – Eibergen. De zorginstelling wil de intensieve samenwerking met Woonz.nl ook gebruiken om belangstellenden buiten de regio – met of zonder zorgindicatie – te verleiden om in een Livio-locatie te komen wonen.

Bewust kiezen voor Twente of Achterhoek

Steeds vaker gaat het daarbij om ouderen die heel bewust hun laatste woonfase in Twente of de Achterhoek willen doorbrengen, merkt Livio-voorman Arnoldy. ”Wij hebben bijvoorbeeld bewoners uit de Randstad, die vanwege een kind in onze regio hier naartoe komen. Vroeger gebeurde dat zelden, tegenwoordig ligt de drempel om die stap te zetten lager. Weer anderen hebben ooit een deel van hun leven hier doorgebracht, zijn vervolgens verhuisd, maar keren uiteindelijk bewust weer terug. Omdat ze goede herinneringen aan Enschede of Eibergen bewaren. Ze komen als het ware weer thuis.”

Arnoldy stelt vast dat ouderen ”bij hun zoektocht vanuit Alkmaar of Breda niet op en neer naar Enschede gaan om te kijken of het appartement dat wij aanbieden goed genoeg is. De eerste, goede indruk willen ze al op internet krijgen. Hoe is de woonruimte, ligt ze gunstig ten opzichte van winkels of natuur en worden er nog speciale activiteiten georganiseerd?”

Verder dan Funda

Op Woonz.nl kunnen senioren voor het eerst naar een nieuwe woonomgeving zoeken die aansluit op hun specifieke wensen. Daarmee gaat Woonz.nl zelfs verder dan een gangbare woningsite zoals Funda. ”Niet zozeer ligging, huurprijs en zorgaanbod als wel praktische functionaliteiten (veiligheid, gemak, ontspanning) vormen belangrijke zoekcriteria. Die laatste zaken worden voor 60- en 70-plussers steeds belangrijkere punten in hun woonkeuze”, stelt Annemiek Schut. Sinds de start eind maart heeft Woonz.nl het woningaanbod voor senioren snel weten uit te breiden. Op korte termijn zijn op het platform circa 8.000 woningen op 160 locaties verspreid over heel het land terug te vinden.

Voor Arnoldy is het werken met Woonz.nl een van de manieren om een goede bezetting van zijn woonzorglocaties te garanderen. ”Al ruim twintig jaar vinden wij dat de bewoners van onze instellingen een afspiegeling moeten vormen van de samenleving. Livio wil geen bolwerk zijn van ziek, zwak en misselijk, maar bewoners juist een levendige woonomgeving bieden. Daar horen mensen van alle slag bij, van gezond zonder zorgindicatie tot ouderen die wel een grote zorgvraag hebben. Momenteel is die verhouding 50-50 en dat willen we zeker zo houden. ”

Over Livio

Livio biedt zorg, hulp en ondersteuning aan meer dan 7000 klanten en is al meer dan 50 jaar actief in Twente en de Achterhoek. De thuiszorg die we bieden kenmerkt zich door de vele specialismen. Op negen locaties in ons werkgebied vindt u woonzorgcentra, waar wonen en zorg op geïntegreerde wijze wordt geboden. Verpleeghuiszorg is mogelijk op twee hoofdlocaties en op zeven locaties met kleinschalige verpleeghuiszorg. Tevens heeft Livio zorg- en woonoplossingen voor lichamelijk gehandicapten.

Over Woonz.nl

Woonz.nl is een jong en onafhankelijk bedrijf met een duidelijke missie: het verbinden van vraag en aanbod rondom wonen, service en zorg voor senioren. Woonz.nl is een podium waarop woonzorgorganisaties, woningcorporaties en particulieren het diverse woningaanbod kunnen tonen. Op een manier waarop zoekers dit graag zien: vraaggericht en met gevoel. Deelnemers aan Woonz.nl zijn onder meer Amstelring, BrabantZorg, Staedion en Corona Wonen. Senioren, mantelzorgers en familieleden krijgen met Woonz.nl overzicht en transparantie in het landelijke aanbod van wonen, service en zorg.

Over de auteur

Deze artikelen zijn door de redactie van VvE Centraal gepubliceerd.
  Gerelateerde artikelen
  Nieuws

  Een appartement kopen op een huizenveiling: toegankelijker dan ooit, maar zeker niet zonder risico

  Energiebesparing

  Bewoners flat Werengouw trots op energievriendelijke woning

  Kennis van VvE Zaken, direct in je mailbox!

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Wekelijkse NieuwbriefMeld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!
  • Uw gegevens worden niet aan derden verstrekt.
  • Afmelden voor de nieuwsbrief is te allen tijde mogelijk.
  Weten hoe het zit met die VvE?Dat kan met onze kennis van VvE Zaken<

  Krijg gratis onze laatste kennis direct als nieuwsbrief in je mailbox.

  Of sluit je aan als lid en krijg toegang tot nog meer kennis om de waarde van je appartement te verhogen.