Energiebesparing

Subsidie Zonnepanelen Den Haag

Wilt u zonnepanelen plaatsen op een Haags dak?

Dan kunt u hiervoor subsidie aanvragen bij de gemeente.

De gemeente Den Haag stimuleert de aanleg van zonnepanelen.

• U kunt subsidie aanvragen in de periode van 10 april tot en met 10 juni 2013.
  • Er is een regeling voor bedrijven/instellingen en een regeling voor particuliere aanvragers.
  • Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) komen in aanmerking voor de zakelijke regeling. Alle leden zetten hiervoor hun handtekening op het aanvraagformulier of machtigen de voorzitter.

Wat zijn de mogelijkheden?

• De subsidie wordt toegekend op basis van open inschrijving. Hierbij geeft u zelf aan hoeveel vermogen (in Wattpiek) u wilt plaatsen en welk bedrag u hiervoor van de gemeente wilt ontvangen.
  • De inschrijvers die het laagste bedrag per Wattpiek aanvragen komen als eerste in aanmerking voor subsidie. Op deze manier wordt zoveel mogelijk duurzame stroom opgewekt met de beschikbare subsidie.

Voorbeeld

U wilt 12 zonnepanelen op uw dak installeren met een vermogen van elk 230 Wattpiek. Dat is in totaal 2760 Wattpiek. U heeft een offerte van een installateur en deze levert en plaatst de panelen voor € 7500. U wilt een subsidie van de gemeente van 15%, dat is € 1125. Dit staat gelijk aan een subsidieaanvraag van € 0,408 per Wattpiek (€ 1125 gedeeld door 2760 Wattpiek is € 0,408).

Lees hier meer over deze regeling.