VvE CentraalVvE Zaken

Samenwerking VvE beheerders voor een betere VvE branche.

samenwerking-bbvve-vve-centraal

samenwerking-bbvve-vve-centraal

In het artikel getiteld “VvE-Beweerders” in het Eigen Huis magazine van april 2013 schrijft de Vereniging Eigen Huis; “VvE’s die worden geleid door een beheerkantoor klagen vaak steen en been over die beheerder. Maar op de VvE leden zelf valt ook wel wat aan te merken”. 

De landelijke branchevereniging voor VvE Beheerders (BBVvE) herkent die constatering. Bij iedere ondernemer gaat wel eens wat fout, ook bij beheerkantoren. Het lastige binnen een VvE is dat meestal slechts enkele (actieve) leden in overleg met de beheerder de beheerovereenkomst heeft opgesteld m.b.t. de aan de VvE te leveren diensten. Maar, in de praktijk voelt iedere appartement eigenaar zich wél klant en heeft daar vaak ook zo z’n eigen verwachtingen bij. 

De vorig jaar opgerichte BBVvE ondersteunt graag ieder initiatief om te komen tot een verdere professionalisering van het VvE Beheer. 

Het Meldpunt VvE Beheerders van de Vereniging Eigen Huis is een goed voorbeeld van zo’n initiatief.  Zoals Rika de Jong, juridisch medewerker bij het Informatie & Adviescentrum van de Vereniging Eigen huis, terecht opmerkt in bovengenoemd artikel, zijn de leden van de VvE niet altijd even goed op de hoogte van de gemaakte afspraken met de VvE Beheerder. 

Dit – in combinatie met onbekendheid met de VvE wet- en regelgeving en de besluiten van de ALV – maakt het voor de VvE Beheerder extra moeilijk om het iedere (individuele) appartement eigenaar naar de zin te maken.  Dit heeft uiteraard ook invloed gehad op de uitkomst van het aangehaalde onderzoek van de Vereniging Eigen Huis van juni 2012. 

Naast het feit dat een VvE Beheerder natuurlijk gewoon de overeengekomen werkzaamheden goed en op tijd moet uitvoeren valt er volgens de BBVvE ook nog een enorme verbetering te maken door een betere communicatie tussen de VvE Beheerder en de VvE leden en door het op de juiste wijze managen van de klantverwachtingen van de appartement eigenaren. 

Om het VvE Beheer verder te helpen professionaliseren hebben de leden – op de 1e Algemene Leden Vergadering van de BBVvE gehouden op 10 april 2013 – o.a. tot doel gesteld dat de BBVvE actief de samenwerking gaat zoeken met andere partijen o.a. voor het verkrijgen van tips en suggesties (en voor het waar mogelijk samen ontwikkelen van VvE Beheerinstrumenten en) en voor een verdere optimalisering van het VvE Beheer. 

Inmiddels zijn met verschillende (markt)partijen gesprekken gepland. De BBVvE hoopt dat o.a. een goede kennisoverdracht een positieve bijdrage zal kunnen leveren aan de verbetering van het VvE Beheer in het algemeen.  Hiertoe wil de BBVvE ook graag in gesprek komen met de Vereniging Eigen Huis om kennis te nemen van de knelpunten die aan het Meldpunt VvE Beheerders zijn gemeld.  

Een tip voor de VvE; maak bij voorkeur gebruik van een beheerder die zich heeft gespecialiseerd in het VvE beheer en vraag naar de deskundigheid van zijn personeel. Vraag ook naar referenten en vraag hen wat zij vinden van de dienstverlening. Een goed VvE beheerder zal de VvE hier altijd bij van dienst willen zijn.

Namens het bestuur van de BBVvE

Marcel H.A. de Kock
Bestuurslid

Over de auteur

Het algemene redactie account van VvE Centraal. De redactie van VvE Centraal streeft een open communicatieplatform na die significant bijdraagt aan de kennisverbetering rondom het thema Vereniging van Eigenaars.. VvE Centraal heeft contacten binnen bestuurders, professionele beheerders en dienstverleners voor een VvE in Nederland.. Toch opereert VvE Centraal geheel zelfstandig en bewaken wij de transparantie van berichtgeving zonder daarin gehinderd te worden door belangen van derden. VvE Centraal is een onafhankelijk en openbaar podium voor alle partijen die geïnteresseerd zijn in de Vereniging van Eigenaars..
  Gerelateerde artikelen
  Nieuws

  Voorzitter gezocht

  BestuurVvE Centraal

  De functie van het bestuur

  Nieuws

  Vermelding in Consumentengids: Inboedel & woonhuisverzekeringen. Liever alles onder één dak

  Nieuws

  Buren ondernemen actie tegen de VvE van Justin Bieber

  Het laatste nieuws wekelijks in je mailbox!

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.