Op zoek naar kennis van VvE Zaken?

BeheerBoekenDienstverlenerVvE Centraal

Recensie “Maatschappelijk Verantwoord Opgelicht”

recensie mvo vve centraal

Net toen ik mijn boek Financiën van de VvE had afgerond, ontmoette ik Péron van Stralen en las ik zijn boek Maatschappelijk Verantwoord Opgelicht.
Het bleek me dat de drijfveer voor het schrijven van onze boeken hetzelfde was: het helpen van mensen die last hebben van misstanden door aan hen nuttige informatie te verschaffen. Kennis is macht immers.

Nou weten we allemaal langzamerhand wel dat de banken er niet, zoals we altijd dachten, op de eerste plaats zijn om ons als cliënten optimaal te bedienen. We zijn er inmiddels achter gekomen dat banken er primair op uit zijn om zoveel mogelijk geld aan ons te verdienen.
En de hypotheekadviseur blijkt intussen ook gewoon een hypotheekverkoper te zijn, die ons de hypotheek heeft verkocht die het beste voor zijn eigen portemonnee was.
Net als de verzekeringsadviseurs, die in goede samenwerking met verzekeringsmaatschappijen polissen verkochten die we inmiddels ‘woekerpolissen’ zijn gaan noemen.

Dat iets dergelijks ook in de liftenwereld speelt, had ik me nooit gerealiseerd. Totdat ik het boek van Péron las. Het boek biedt een ontluisterende inkijk in de wereld van de liftenfabrikanten en liftonderhoudsbedrijven. En omdat bijna elke VvE één of meer liften heeft, heeft bijna elke VvE met die liftenwereld te maken.
Dat blijkt ook al uit de bedragen die VvE’s uitgeven aan liften, liftonderhoud en liftkeuringen. En als de enige lift in je appartementengebouw al een week in storing is, tekent elke VvE natuurlijk elke opdracht tegen elk bedrag van elk bedrijf dat belooft om die storing zo snel mogelijk (dat blijkt soms na véle weken te zijn..) te verhelpen.

Het boek van Péron onderstreept nog eens dat het goed is om bij grote investeringen (bijvoorbeeld de aanschaf van een nieuwe lift) en bij grote uitgaven (bijvoorbeeld bij het sluiten van een onderhoudscontract voor een lift) écht ónafhankelijk advies in te winnen.

Dus: heeft uw VvE een lift? Dan is dit boek een aanrader!

Ga naar het boek Maatschappelijk Verantwoord Opgelicht

Kennis van VvE Zaken, direct in je mailbox!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wekelijkse NieuwbriefMeld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!
  • Uw gegevens worden niet aan derden verstrekt.
  • Afmelden voor de nieuwsbrief is te allen tijde mogelijk.
Weten hoe het zit met die VvE?Dat kan met onze kennis van VvE Zaken<

Krijg gratis onze laatste kennis direct als nieuwsbrief in je mailbox.

Of sluit je aan als lid en krijg toegang tot nog meer kennis om de waarde van je appartement te verhogen.