Op zoek naar kennis van VvE Zaken?

BeheerBestuurVvE ZakenWetboekWettelijke verplichtingen

De KvK in 2013, hoe zit het nu precies?

vve kvk 2013

vve kvk 2013Deze week kregen we een vraag binnen van een lezer over de registratie van de Vereniging van Eigenaars bij de Kamer van Koophandel.

De Kamer van Koophandel heeft onze VvE de laatste jaren (verplicht) ingeschreven en ook aanslagen gestuurd. Die zijn door ons betaald. Komen er veranderingen in deze “verplichtingen”?

In een eerder artikel, Waarom is de VvE inschrijven noodzakelijk, zijn we uitgebreid ingegaan op het waarom van de inschrijving van de Vereniging van Eigenaars. In dit artikel kijken we vooruit gaan we in op de veranderingen die er voor het jaar 2013 gaan gelden. Wederom hebben we contact opgenomen met de KvK om te achterhalen wat 2013 voor de Vereniging van Eigenaars in petto heeft op het gebied van de registratie.

Inschrijving KvK voor VvE blijft

Er is al veel geluid gemaakt over de verplichte inschrijving en de bijdrage die betaald dient te worden aan de KvK voor de inschrijving van een Vereniging van Eigenaars. Helaas wordt er heel enthousiast gereageerd dat er geen bijdrage meer betaald hoeft te worden en vergeet met te melden dat het hier gaat om een halve waarheid. Ja, het klopt dat de bijdrage die de VvE moet betalen voor de verplichte inschrijving aan de KvK komt te vervallen. Echter het klopt niet dat u niet meer hoeft te betalen.

Wat gebeurt er dan wel in 2013

Als eerste worden twee handelingen gescheiden van elkaar. De registratie blijft voor alle rechtspersonen bij de Kamer van Koophandel. De VvE moet zich blijven inschrijven zoals dat al vanaf 2009 verplicht is. Hier veranderd dus helemaal niets. Het incasseren zal alleen niet meer via de KvK lopen, maar deze wordt ondergebracht bij de Belastingdienst. Zij wordt belast met het incasseren van de gelden voor deze registratie.

Daarnaast zal het, zoals eerder aangegeven,noodzakelijk blijven dat de VvE zich bij de KvK registreert zoals elke andere rechtspersoon. Zowel de bank, de makelaar als de notaris zal vragen naar deze inschrijving bij het openen van een bankrekening, het in verkoop nemen van een huis of uiteindelijk bij de overdracht van uw appartement. Ook hiervoor is de inschrijving van uw VvE noodzakelijk.

 

Gerelateerde artikelen
BestuurBestuurstaken

De bestuurder van de VvE inschrijven bij de KvK

Huishoudelijk reglementModelreglement

Het Huishoudelijk Reglement deponeren bij de KvK? Dat kan!

BestuurVvE Zaken

Gevolgen onjuiste inschrijving KvK van VvE bestuur

Financieelonkostenvergoeding

Vrijwilligersvergoeding binnen de VvE

Kennis van VvE Zaken, direct in je mailbox!

1 Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wekelijkse NieuwbriefMeld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!
  • Uw gegevens worden niet aan derden verstrekt.
  • Afmelden voor de nieuwsbrief is te allen tijde mogelijk.
Weten hoe het zit met die VvE?Dat kan met onze kennis van VvE Zaken<

Krijg gratis onze laatste kennis direct als nieuwsbrief in je mailbox.

Of sluit je aan als lid en krijg toegang tot nog meer kennis om de waarde van je appartement te verhogen.