BoekenFinancieelVvE Zaken

Recensie “Financiën van de VvE”

Financiën van de VvE

Een boek wat in de boeken kast van iedere appartement eigenaar/bestuurder moet staat.

VvE Centraal had de primeur met het boek “Financiën van de VvE”,  het eerste boek wat volledig in gaat op de administratie van de VvE.

Het doel van het boek is om alle onderwerpen die gerelateerd zijn aan de financiën de revue te laten passeren en dat is gelukt. Tijdens het lezen komen we veel antwoorden tegen op de vragen die aan VvE Centraal gesteld worden. Voor veel appartement eigenaren en met name de leden van kleinere VvE’s bied dit boek een handvat om meer grip te krijgen op de VvE.

In korte overzichtelijke hoofdstukken wordt ieder onderwerp behandeld en wordt een overzichtelijke  link gelegd met gerelateerde onderwerpen.  Door deze indeling is de lezer in staat om snel en eenvoudig antwoord te krijgen op haar vragen.

Een greep uit de onderwerpen die behandeld worden:

• Kenmerken van een overzichtelijke en duidelijke jaarrekening
  • Eisen die gesteld mogen worden aan de jaarrekening
  • Reserves aanleggen
  • Penningmeester en de kascommissie
  • Decharge
  • Fraudebestrijding binnen de VvE
  • Kleine VvE’s en de regelgeving

Over de Auteur

Maarten den Ouden is bedrijfseconoom en registeraccountant. Hij was onder meer docent economie, hoofd interne controle bij de Postbank en manager Interne Accountantsdienst bij Postkantoren BV. De auteur slaagt erin om complexe financiële zaken te vertalen naar de praktijk van alledag.

Overige publicaties

De Kascommissiegids voor de Verenigingen van Eigenaars, Praktische handleiding voor de jaarlijkse controle van de jaarrekening van VvE’s

De Kascommissiesgids, Praktische handleiding voor de jaarlijkse controle van het financieel verslag van verenigingen en andere organisaties met een kascommissie.