Kennis van VvE Zaken

DienstverlenerKeurmerkOnderhoudVvE CentraalVvE Zaken

VvE Centraal stelt de VvE nog meer centraal.

Met nog iets minder dan een maand te gaan en dan bestaat VvE Centraal een jaar. De eerste post is geplaatst op 16 mei 2011 en als een dergelijke datum aan de horizon verschijnt en snel dichter bij komt is het niet meer dan logisch dat je terug maar veel belangrijker ook vooruit kijkt.

In het eerste berichtje wat voor deze site geschreven is had ik maar 1 ding in gedachte.

Zou het niet fantastisch zijn als je alle antwoorden op je vragen in relatie tot een Vereniging van Eigenaars en alle andere informatie die hiervoor nodig is op een centrale plek kunt vinden.

In eerste instantie ben ik begonnen met eigen vragen te beantwoorden, snel volgden vragen van vrienden en bekenden. Nu bijna een jaar laten blijkt dat er nog iedere week vragen te bedenken zijn die beantwoord kunnen worden en moeten worden. Alleen, een belangrijke vraag en wellicht wel de meest gestelde, die kon ik helaas niet via op VvE Centraal beantwoorden. Dat was het antwoord op de vraag wie? Wie is voor mij de juiste VvE beheerder, Schoonmaker of kan mij helpen met mijn contracten of energie bespraring? Het kunnen beantwoorden van deze vragen vond ik zo belangrijk dat ik veel tijd en energie gestoken heb in een nieuwe website die hierin gaat voorzien.

Nieuwe Site live!

Iets meer dan een week geleden is de nieuwe site live gegaan. Dat heb ik niet aan de grote klok gehangen want geloof het of niet. Ik vond het best spannend en wilde eerst zeker weten dat de nieuwe website goed werkt. Iets meer dan een week is de een nieuwe site live en als ik nu terug kijk was dat hard nodig maar veel belangrijker ik ben heel tevreden met het resultaat en hoop u ook.

Wat is veranderd?

Veel kan ik u vertellen. Veel meer dan ik initieel dacht, maar met elke aanpassing komen er nog twee extra boven water die meteen meegenomen zijn. Ik wil in dit bericht me alleen richten op de punten die voor u als lezer van belang zijn.
Het meest voor zich sprekende zijn aanvulling is te vinden in het menu met de VvE Dienstverlener Gids

VvE Dienstverlener Gids

De VvE Dienstverlener Gids is de grote aanvulling. Met de dienstverlener gids is “IENS” voor VvE’s een feit geworden. Iedereen kent IENS als DE recensie site voor smulpapen en VvE Centraal wil het zelfde bereiken voor de VvE. Iedereen kent wel en mannetje en heeft een kennis die ervaring heeft met……… Maar wat als het om nét even wat meer gaat dan alleen een schroef aandraaien of nét wat meer gevolgen heeft als de werkzaamheden niet goed worden uitgevoerd. Bij VvE Centraal krijg ik regelmatig verhalen te horen waar ik nog steeds stijl van achterover val. Dat dergelijke situaties nog steeds kunnen ontstaan.

Met de VvE Centraal Dienstverlener gids willen ik u helpen. In de lijst worden bedrijven opgenomen die bewust kiezen om u, als een Vereniging van Eigenaars, te bedienen en niet bang zijn om een recensie of een cijfer beoordeling van u te ontvangen. Ik wil u dan ook vragen om uw ervaring met deze opdrachtgevers met onze lezers te delen. Op dit moment zijn de volgende categorieën gedefinieerd en door op een van de categorieën te klikken gaat u direct naar de bedrijven toe die zich hier hebben geregistreerd.

Beveiliging          Dak & Gevel          Energiebesparing
Faciliteiten          Juridisch          Onderhoud & Reparatie
Onderzoek          Professioneel Beheer          Software

Zoals al aangegeven hebben we bij de opgenomen bedrijven die dienstverlening aanbieden voor uw VvE hebben ook de mogelijkheid gecreëerd om deze bedrijven te voorzien van een recensie of om ze een cijfer te geven.

Cijfer beoordeling

Voor de cijferbeoordeling van de leverancier hebben we 6 onderwerpen gedefinieerd die uiteindelijk een totaal cijfer voor de leverancier opleveren. Deze onderwerpen zijn:

1. Prijs
  2. Kwaliteit
  3. Kennis
  4. Snelheid
  5. Leverbetrouwbaarheid
  6. Communicatie

Elk onderwerp kunt u beoordelen van 0 tot 5 sterren op basis waarvan een gemiddelde wordt berekend. Hiermee helpt u andere leden van een VvE om voor hun de juiste leverancier te vinden op basis van zowel de recensie als het cijfer wat ze van u en andere klanten hebben gekregen.

Neem gerust een kijkje in de Vve Dienstverlener Gids en, wanneer uw leverancier er tussen zit, dan hoop ik dat u deze een recensie wilt geven samen met uw waardering per punt.

Mist u een aantal dienstverleners die u graag een recensie wilt geven, dan hoop ik dat u het ons wilt laten weten door ons hier een bericht te sturen of een reactie te geven via het onderstaande reactie formulier.

Het laatste nieuws wekelijks in je mailbox!