VvE Centraal

Een blik achter de schermen

top 10 plaatsen

Het gaat goed met VvE Centraal, beter dan verwacht zelfs en dat komt door jullie als trouwe lezers en natuurlijk onze nieuwe bezoekers die ik heel erg graag verwelkom op deze site.  Ik zie het aantal bezoekers stijgen met gemiddeld 15% tot 20% per maand. Iets wat ik in de eerste maand dat ik  begon met VvE Centraal natuurlijk wel had gehoopt, maar niet zo snel had verwacht.

Met VvE Centraal wilde ik een plek op het internet vormen waar iedereen die iets met een Vereniging van Eigenaars te maken heeft terecht kan om vragen te stellen, antwoorden te vinden en in de toekomst nog veel meer, maar daar zal ik jullie op zeer korte mijn volgende post meer over vertellen.

In deze post wil ik jullie graag meer inzicht geven in VvE Centraal. Ik kijk terug op de afgelopen maand en geef jullie als het ware een blik achter de schermen van de site om zo inzicht in wat er allemaal zoal speelt in VvE land.

Top 10 VvE locaties

In het bijgaande plaatje heb ik een overzicht opgenomen van de top 10 locaties van bezoekers in Nederland waarbij de tot 4 gevormd wordt door tevens de vier belangrijkste plaatsen op VvE gebied namelijk Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht.

top 10 plaatsen maart-02

Ik vindt het leuk om te zien dat de site bezoekers krijgt vanuit het hele land en dat dit ook nog eens een goede afspiegeling is van de VvE samenleving.

Top 10 artikelen van maart

Ik heb jullie al de top 10 gegeven van de plaatsen die belangrijk zijn in VvE land, maar de top 10 van de artikelen die het meest gelezen worden geven een goed beeld van wat de lezers belangrijk vinden. Bovenaan het lijstje staat Documenten. Dit is de groeiende verzameling van standaard voorbeeld documenten die gratis gedownload kunnen worden of die verwijzen naar de benodigde documenten bij bijvoorbeeld de kamer van koophandel voor het aanmelden van de VvE of het doorgeven van wijzigingen van het bestuurd.

TOP 10 gegevens vve centraal maart-03

Het tweede document wat veel gelezen wordt is het artikel over een Meer Jaren Onderhouds Plan ofwel MJOP voor de VvE. Gelukkig vinden mijn lezers het ook leuk om te lezen waarom ik VvE Centraal ben begonnen en wat het VvE Centraal Sourceboek voor een VvE kan betekenen bij het kiezen van software ter ondersteuning van de verenigingen. Wat opvalt is dat het meest recent artikel van Anne Vermeulen hoog te vinden is op de lijst van meest gelezen artikelen. Blijkbaar zijn huisdieren binnen een VvE een onderwerp van veel discussie.

Verdeling zoekonderwerpen

Het laatste gedeelte wat ik graag met jullie wil delen is hoe VvE Centraal gevonden wordt. Wat mij het meest opvalt is dat de lijst met zoek onderwerpen compleet verschillend is van de lijst van de 10 best gelezen artikelen. Nu is dit voor een deel natuurlijk wel te verklaren, omdat het hier gaat om de totale verdeling, maar toch.

Als eerste springt in het oog dat we een karakter eigenschap van de Nederlanders hoog houden want met stip staat het onderwerp servicekosten bovenaan, maar wel met stip gevolgd door alles wat met het MJOP te maken heeft of wel hoe hou ik mijn complex goed onderhouden en wanneer moet ik wel onderhoud laten uitvoeren. Dit wordt op heel kleine afstand gevolgd door het verbouwen en uitbouwen. In het begin heb ik geschreven over het uitbouwen van een balkon om meer buitenruimte te creëren en wordt dit artikel nog steeds heel goed gevonden. Als laatste onderwerp van de top categorieën kom ik uit bij de kascommissie ofwel de controle van de administratie en de financiën. Helaas wordt dit onderwerp nog weleens vergeten binnen een kleine VvE maar uit het recente faillissement van een professionele beheerder blijkt dat deze commissie ook daar heel veel aandacht verdient. Het hoe en wat kunt u goed lezen in het boek De Kascommissiegids voor VvE’s of u kunt het artikel “Kascommissie van een VvE altijd doen!” lezen op de site.