Kennis van VvE Zaken

Lezersvraag

Recent kregen wij de volgende vraag binnen die niet we niet gemakkelijk kunnen beantwoorden. We willen dan ook graag onze lezers vragen of ze hier ervaring mee hebben en deze met ons en de vraag steller willen delen. Het gaat om de volgende situatie:

Als voorzitter van de Vergadering van een VvE in Utrecht zit ik met de volgende kwestie:

Ons complex stamt uit 2004. We hebben al verschillende malen overstromingen gehad van het riool bij de bewoners van de onderste verdieping. Dit waarschijnlijk als gevolg van ondeugdelijk bouwen. We hebben de bouwer hierover al enkele malen bericht (en zij hebben getracht het op te lossen).

Tot dusverre zonder resultaat, want vorige week overstroomde het riool weer bij de onderburen. Wat de kwestie echter nog lastiger maakt, is dat het schoonmaakbedrijf dat door de bouwer is ingehuurd om de rioolleidingen leeg te zuigen, een ondeugdelijk apparaat heeft gebruikt. Daardoor schoot, tijdens het zuigen, de slang los, waardoor het complete appartement, incl interieur, van de bewoners onder de ###### kwam te zitten. Schade is enorm (schoonmaken, nieuwe vloer, etc).

Mijn vraag is nu welke rol de VvE speelt in het afhandelen van de schade. De bewoners wensen dat de VvE schoonmaakkosten en nieuwe vloer voorschiet en verhaalt op de bouwer of het schoonmaakbedrijf. Als voorzitter denk ik dat de VvE in de schade geen partij is (wel in het laten repareren van het riool). Weten jullie (of jullie lezers) raad?

Wij en onze lezer zijn erg benieuwd naar jullie input.

Author: VvE Admin

Het algemene redactie account van VvE Centraal. De redactie van VvE Centraal streeft een open communicatieplatform na die significant bijdraagt aan de kennisverbetering rondom het thema Vereniging van Eigenaars.. VvE Centraal heeft contacten binnen bestuurders, professionele beheerders en dienstverleners voor een VvE in Nederland.. Toch opereert VvE Centraal geheel zelfstandig en bewaken wij de transparantie van berichtgeving zonder daarin gehinderd te worden door belangen van derden. VvE Centraal is een onafhankelijk en openbaar podium voor alle partijen die geïnteresseerd zijn in de Vereniging van Eigenaars..

Het laatste nieuws wekelijks in je mailbox!