Kennis van VvE Zaken

FinancieelLeningen & SubsidiesServicekostenVerbouwenVergunningen

Zon op je dak en subsidie voor VvE’s in Amsterdam

Dit jaar besteed Nieuw Amsterdams Klimaat speciale aandacht aan de mogelijkheid voor leden van een VvE (Vereniging van Eigenaren) om mee te doen aan Zon op je dak 2011.

Zon op je dak 2011

Ook in 2011 stellen de Amsterdamse stadsdelen subsidie beschikbaar voor eigenaar bewoners van bestaande bouw (oplevering voor 2011) voor de aanschaf en toepassing van zonnepanelen op de eigen woning. In oktober 2011 zal het subsidie loket Zon op je dak wederom openen. De precieze datum, de procedure en het subsidie bedrag worden in de zomer (eind juli) bekend. Via de website www.nieuwamsterdamsklimaat.nl  kunt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen.

Eenvoudige procedure

De procedure kent de volgende stappen:

1.  u vraagt digitaal subsidie Zon op je dak aan via deze website (aanvraag start in oktober)
2.  u ontvangt per mail bericht of u in aanmerking komt voor subsidie
3.  u treedt in contact met leveranciers / installateurs voor een offerte op maat
4.  u vraagt indien noodzakelijk een vergunning aan (alleen van toepassing bij een monument of beschermd stadsgezicht)
5.  u tekent de offerte, laat leveren, installeert en betaalt het systeem
6.  u zendt binnen de gestelde termijn u vaststelling set (formulier met bijlagen) in naar Zon op je dak
7.  na goedkeuring van de ingezonden stukken maakt Zon op je dak het toegekende subsidiebedrag aan u over

Zon op je dak en VvE’s

In 2010 hebben reeds diverse VvE leden met zon op je dak subsidie zonnepanelen gerealiseerd op hun gezamenlijke dak. In 2011 maken we de zon op je dak procedure nog meer op maat voor VvE leden. Een coördinerend VvE lid kan in 2011 namens meerdere VvE leden een subsidie aanvraag doen en de procedure tot vaststelling doorlopen.

Voor meer informatie gaat u naar www.nieuwamsterdamsklimaat.nl/zon-dak/

[ad#Blog M4N]

Author: VvE Admin

Het algemene redactie account van VvE Centraal. De redactie van VvE Centraal streeft een open communicatieplatform na die significant bijdraagt aan de kennisverbetering rondom het thema Vereniging van Eigenaars.. VvE Centraal heeft contacten binnen bestuurders, professionele beheerders en dienstverleners voor een VvE in Nederland.. Toch opereert VvE Centraal geheel zelfstandig en bewaken wij de transparantie van berichtgeving zonder daarin gehinderd te worden door belangen van derden. VvE Centraal is een onafhankelijk en openbaar podium voor alle partijen die geïnteresseerd zijn in de Vereniging van Eigenaars..

Het laatste nieuws wekelijks in je mailbox!