Vertegenwoordigen door Derden

Steeds vaker weten leden van een VvE ons te vinden en laten een vraag achter. Deze week kregen wij de volgende vraag voorgelegd:

Kan ik, als een van de leden van een VvE, mijn persoonlijke belang en vertegenwoordiging in de VvE professioneel door derden laten vertegenwoordigen?

Het antwoord op deze vraag is JA.

Je kunt jezelf laten vertegenwoordigen door een andere partij. Dit kun je doen door gebruik te maken van het machtiging formulier wat in principe meegestuurd wordt bij de uitnodiging voor een vergadering die is uitgeschreven door de VvE. Om er 100% zeker van te zijn is het belangrijk om het modelreglement wat gekoppeld is aan de splitsingsakte goed door te lezen. Hierin staan een aantal artikelen waarin nader ingegaan wordt op de vergadering. Daarnaast kan het zo zijn dat er beperkingen zijn opgenomen in het huishoudelijk reglement.