VerbouwenWettelijke verplichtingen

Wettelijke verplichtingen deel 1

Een Vereniging  van Eigenaren is al sinds 1 januari 2010 verplicht om zich in te schrijven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel.  Niet inschrijven is een overtreding (Wet economische delicten). Bij de KvK zijn de volgende gegevens nodig voor de inschrijving

• de naam,
  • het adres,
  • de oprichtingsdatum en
  • het bestuur van de  (VvE). Een VvE kan één of meerdere bestuurders hebben. Als er een administrateur is, kan deze ook ingeschreven worden.
  • Ondertekende Splitsingsakte of Notariële akte samen met de statuten

Als er wijzigingen in het bestuur of in de notariële akte optreden moet een VvE dit doorgeven. Het is niet noodzakelijk dat de VvE de jaarrekeningen bij de KvK in levert.

Het is van belang dat u wijzigingen in het bestuur aan de Kamer van Koophandel door  geeft in verband met vermelding in het Handelsregister.

[ad#Blog M4N3]

Voor de inschrijving in het handelsregister betaalt de VvE  hetzelfde als een ‘gewone’ vereniging, namelijk € 26,64 (prijspeil 2011).

Link naar formulier inschrijving Kamer van Koophandel voor een Vereniging van Eigenaren.

Het algemene redactie account van VvE Centraal. De redactie van VvE Centraal streeft een open communicatieplatform na die significant bijdraagt aan de kennisverbetering rondom het thema Vereniging van Eigenaars.. VvE Centraal heeft contacten binnen bestuurders, professionele beheerders en dienstverleners voor een VvE in Nederland.. Toch opereert VvE Centraal geheel zelfstandig en bewaken wij de transparantie van berichtgeving zonder daarin gehinderd te worden door belangen van derden. VvE Centraal is een onafhankelijk en openbaar podium voor alle partijen die geïnteresseerd zijn in de Vereniging van Eigenaars..

1 Reactie